Var tionde Fagerstabo smittad med Covid

Fagersta har de senaste veckorna varit hårt drabbad av smittspridningen och ligger nu bland de högsta i länet med nästen var tionde drabbad. Och nu vädjar sjukhusledningen i länet till alla att följa restriktionerna.

Närmare tio procent av Fagerstaborna har konstaterats vara smittade och både sjukvården och kommunen ber invånarna att följa de regler som gäller om det inte ska bli ännu värre. Sjukvården är nu så ansträngd att man gått upp till näst högsta beredskapsläge.

347 västmanlänningar har hittills avlidit i virussjukdomen, men allt färre äldre smittas allt eftersom vaccinationen går framåt.
Problemet för sjukvården är att man bara har ett visst antal sjukvårdsplatser för slutenvård och de kan snabbt bli fyllda om inte allmänheten skärper till sig och lyder råd och rekommendation som nu går ut på att man ska betrakta alla man träffar på ute som smittbärare.

Antal fall av covid-19

Fagersta, 1187
Norberg, 384
Skinnskatteberg, 211
Arboga, 1075
Hallstahammar, 1160
Kungsör, 646
Köping, 1738
Sala, 1471
Arboga, 1075
Surahammar, 946
Västerås, 13878

%d bloggare gillar detta: