Hela oppositionen tackar nej till Himmler om politikergrupp

Socialdemokraten Tony Himmler har skickat ut en fråga till de politiska partierna i Fagersta om att starta en debattsida för politik på Facebook. De båda partier som hittills svarat tackar nej.

Himmlers förslag är att alla inlägg som skickas in till sidan förhandsgranskas av ”Fagerstas Framtid och Politik” innan det blir synligt.
Det har fått både vänstern och Sverigedemokraterna att besluta sig för att inte medverka.

I ett inlägg på FN skriver Shiro Biranvand, Vänsterpartiet:
”Tony Himmler och andra som stödjer denna idé tänker inte på att politiker inte ska agera övervakare, sätta gränser för det fria ordet eller vara moralvakt för tonen i diskussionen. Tvärtom skall den fria pressen granska politiken. Både Fagersta-Posten och Fagersta nyheter är utmärkta debattforum för politik. Det står alla personer eller partier fritt att ha egna diskussionforum. Politiker som utanför demokratiska församlingar fattar beslut, styr opinionen, bevakar, granskar och sätter normer för rätt eller fel i traditionella och sociala medier hör hemma i Nordkorea.”

Sverigedemokraternas styrelse behandlade frågan på annandagen.
”Vi har diskuterat din inbjudan om forumet “Fagersta framtid och politik” i vår styrelse. Beslutet blev att inte delta i forumet med motiveringen att politik skall diskuteras i öppna forum såsom i fullmäktige och övriga kommunalpolitiska verksamheter. Vi tackar dig för din inbjudan”, skriver styrelsen för SD i ett svar.

  • Vi i SD står för mer transparens och samarbete med de övriga partierna under öppna former och med insyn för kommunens innevånare, säger ordföranden Bertil Fredriksson.
%d bloggare gillar detta: