Fascinerande verk på årets utställning i Skulpturparken

På lördagen invigdes årets utställning i Skulpturparken i Ängelsberg och det är genomgående intressanta verk som möter besökarna på temat Under ytan.

Lena Björns I mitt innersta rum blev mycket uppskattat vid invigningen.

Skulpturparken är känd över hela landet i dess vackra miljö intill vattnet vid infarten till Ängelsberg. Kristina Rasmussen, ordförande i Konstgillet i Ängelsberg, berättade att årets tema kan vara något som ligger fördolt, kanske för andra och kanske för sig själv ibland.

– Den här vackra parken som är öppen dygnet runt med gratis inträde och fylld med spännande verk känns som en liten oas. Något som är bra för allas våra sinnen, ger oss en möjlighet att stanna upp, att verkligen se det vi ser och reflektera över det vi ser.
Kanske än viktigare i dag när allt ska gå så fort och vi ska vara så effektiva.

Kristina Rasmussen invigningstalade.

– Som en vän sa till mig – man behöver ju inte ha något särskilt konstintresse, eller speciell kunskap om konst för att kunna gå runt i
parken och njuta. Det är en behaglig plats att mötas på, där man kan uppleva nåt ensam eller tillsammans med andra, oavsett ålder och dela sina tankar kring det vi ser och upplever.

14 konstnärer har skapat sina verk utifrån årets tema. Vid varje verk sitter en text där konstnären beskriver lite om det. Flera av konstnärerna fanns på plats och gav möjlighet att träffa dem och ta del av deras tankar kring hur de tolkat temat för i år.

Här är ett bildsvep från utställningen som även innefattar några konstverk som är kvar år efter år:

Marco Cuevas Koi.
Maya Strandbergs I’m sittning here, are you sittning here too?
Anita Lilja Stenholm och Britt Lindberg njöt av Skulpturparken.
Ingela Bauers Processkuvösen.
Lore Nynnells Tid.
Mats Lodén vid sitt verk Gaians begravning.
Sophie Ehn Hedins förfrämligande.
%d bloggare gillar detta: