Det gäller att prioritera rätt saker för att göra en kommun attraktiv

Svar på Åsa-Märta Sjöströms insändare: https://fagerstanyheter.com/2023/05/31/en-kommun-bestar-av-manga-dimensioner-2/

Tack för respons på vår insändare, vi ser vad du skriver och förstår mycket väl att du/ni måste värna om ett fint yttre i vår kommun. Det är bra. Det är inte det vi påpekar, det är de stora bristerna som finns i skola och omsorg. Organisationen och yrkesgrupper i skolan är vi mer än medvetna om. Vi har påpekat även den bristen i två tidigare motioner, att det krävs stor/större profession inom skolan och fått avslag. Vi kan skolverksamheten och vet vad som krävs men de är inte alltid att de professioner du nämner håller måttet, inte för att de inte har kompetens utan för att deras händer är bakbundna av till exempelvis budget och budgetramar.

Vilken familj vill flytta till en kommun där skolan inte kan tillgodose trygghet och god arbetsro. Vilken familj föredrar exempelvis ett vackert centrum, än att deras äldre får bra vård och omsorg. Klart vi vill ha en bra och fin kommun men inte på ungdomars eller äldrevårdens bekostnad. Det gäller att prioritera ”rätt” saker. För att göra en attraktiv kommun krävs bl.a. bra skola och god äldreomsorg. 

Det måste finnas en anledning att pedagoger söker sig till andra kommuner, att det inte finns personal att tillgå till daglig verksamhet inom äldrevården, det tyder på mindre attraktiva arbetsplatser och då spelar det ingen roll hur dyr parkbänken är där de ska äta sin glass. Den personal som finns inom dessa områden gör ett fantastiskt arbete med lite resurser men det räcker inte och det blir en börda som i sin tur skapar utbrända arbetstagare. Önskar fortfarande att vi prioriterade dessa två områden. Vi måste se sanningen i vitögat och det får utvisa vad som sker.

Att sen kommunalrådet anser att det är viktigare att ”polera” på en sten som kan frambringa en ädelsten får stå för henne, vi prioriterar alla ”mjuka värden” alla ädelstenar som vi anser är våra allas elever och äldre.

Linda Normann, Ann-Christin Andersson, Vänsterpartiet

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa