Vassa föremål skapar oro hos hundägare i Fagersta

Flera hundägare har hört av sig de senaste dagarna om att de upptäckt vassa föremål på stigar i Fagerstas norra stadsdelar. Det är spikar och skruvar som sticker upp och lätt kan skada djurens tassar.

– Jag skulle gå från Bessemergatan upp till Melingsskogen mot Ötjärn som jag brukar gå med hundarna. Men blev lite chockad när promenaden började med den här upptäckten, säger en ung Fagerstakvinna och visar en rondell fylld med vassa skruvar.

En annan hundägare hittade två masonitbitar med spikar som placerats med spetsarna uppåt gömda under löv och det var inga gamla föremål som kasserats. Även det var på vägen mot Ötjärn.

– Har svårt att förstå hur dessa spikmattor kunnat hamna i naturen av sig själva. Någon måste ju ha placerat ut dem, det är ingenting man tappar på en skogspromenad precis, säger en hundägare som vill uppmana andra att iaktta försiktighet när de är ute på promenad med hunden.

%d bloggare gillar detta: