Ännu fler föreställningar av Salaligan efter hårt publiktryck

Förhandsintresset för Salaligan, av Mats Strandberg och Mikael Kallin, är oerhört stort. Därför blir det tio nya föreställningar på Västmanlands teaters Stora scen.

Den 25 mars är det premiär för Salaligan – en verklighetsbaserad skildring av de ohyggliga brott som skakade en hel bygd på 1930-talet och skrevs in som bland de värsta i modern svensk kriminalhistoria.

Den lokala anknytningen i kombination med den hårresande och fascinerande historien verkar ha varit ett framgångsrecept utan dess like. Att det dessutom är den välkände författaren, tillika västmanlänningen Mats Strandberg, som tillsammans med regissör Mikael Kallin skrivit manus, ökar intresset ytterligare. Med tio dagar kvar till premiären har föreställningen i omgångar sålt slut.

”En historisk flytt av föreställningen från Lilla till Stora scen gav endast en stunds andrum i den omättliga efterfrågan av biljetter, och efter att föreställningen öppnat upp balkong står teatern inför samma faktum igen. Biljetterna är slut.
Med detta som bakgrund, är det kanske inte helt oväntat att Teatern arbetat med att kunna förlänga spelperioden”, meddelar teatern.

%d bloggare gillar detta: