Tomt på pengar i Fagerstas båda bankomater

På torsdagen tog pengarna slut i bankomaten i Liljanhuset i Fagersta. Och den nya i Västanfors är inte inkopplad än. Det drabbar många som behöver kontanter till helgen.

Flera Fagerstabor har hört av sig till FN om att det inte går att ta ut kontanter någonstans. De hänvisar till den insändare som företaget Bankomats vd hade nyligen om vikten av att det finns kontanter i samhället.

– Var till Stationsvägen 12 i går men det fanns inga pengar och den i Västanfors är inte i bruk än. Många irriterade personer stod i kö. Jag ringde Bankomat service och kvinnan sa att det var tekniskt fel och de skulle skicka en servicetekniker. I dag är det samma meddelande på displayen, ringde igen och då fick jag information om att det är slut på pengarna. De skulle fylla på någon gång nästa vecka sa killen i luren. Lågt prioriterat och dålig service på landsbygden, säger en Fagerstakvinna.

En annan berättar att hon behöver tusen kronor för att ge bort på en födelsedag, och blev både förvånad och besviken att det inte finns några att ta ut. Några utländska besökare blir helt ställda när det inte går att ta ut pengar på Liljan på fredagseftermiddagen.

FN ringer upp Bankomat som bekräftar att pengarna är slut i automaten i Liljanhuset på grund av att det tagits ut mer än väntat och att den inte kommer att fylls på förrän nästa vecka. Då öppnas även den nya bankomaten på samma plats som tidigare på Köpmangatan.

%d bloggare gillar detta: