Var nära att göra på mig i Fagersta

INSÄNDARE

Nog är det väl bra konstigt att det inte finns en enda offentlig toalett i Fagersta centrum. Det hade kunnat sluta illa när jag och frugan tog en tur dit i lördags för att handla lite.

Det är många år sedan som Fagersta kommun stängde igen toaletten bredvid biblioteket och när jag blev nödig och frågade folk var det fanns någon så blev svaret att det finns en sönderslagen i Kolarbyn och en i Ängelsberg som är öppen under turistsäsongen, men dit är det en och en halv mil bort och fyra-fem månader tills den öppnar.

Det är ju vanligt numera att affärsidkare inte gärna vill låna ut sina personaltoaletter och det kan jag förstå efter hur en del beter sig och på Lidl blev det nobben på Coop likaså och hos Socialdemokraterna var det stängt. När vi irrat runt i centrum medan trycket ökade oroväckande var det till slut en butiksägare som förbarmade sig och lånade ut sin toa.

Hörde senare att det ska finnas en betaltoa där Coop höll till förut men hur ska en som besöker Fagersta kunna veta det? Nej det här måste kommunen göra något åt om man vill ha några besökare utifrån.

En som nästan gjorde på sig

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa