Ingen julbelysning på torgen i Fagersta och Västanfors

Det blir ingen julgran varken i Fagersta centrum eller vid centralen i Västanfors. Efter direktiv från Fagersta kommuns ledning sätts varken bollgranar eller riktiga träd upp i år.

Det är första gången på många decennier som det inte sätts upp någon kommunal julgran i centrala Fagersta och Västanfors. De senaste åren har man haft konstgjorda granar på Brinelltorget och Järnvägstorget och en riktig på Järntorget.

Läsare har hört av sig till FN och frågat om arbetet är försenat eller om det ska vara mörkt och trist på torgen under julmånaden. Någon snö är heller inte utlovad av SMHI åtminstone de närmaste tio dagarna.

Flera personer har också hört av sig och berättat att julgranen i Västanfors monterades upp med hjälp av skylift inför första advent men plockades sedan ned igen.

– Julbelysning är ett efterlängtat inslag i vintermörkret, men i år är energisituationen kraftigt ansträngd och vi vill på detta sätt visa på en symbolisk minskning av elanvändningen. Därför, på direktiv från Fagersta kommun, väljer vi att inte sätta upp de två bollgranar som tidigare varit placerade i centrala Fagersta samt Västanfors, säger Patrik Eriksson, enhetschef på NVK.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa