Fula fasader och gamla skyltar bidrar inte till att försköna Fagersta

INSÄNDARE

I många år har vi hört att Fagerstas centrum ska förskönas. Ett bra sätt att börja vore att fräscha upp Liljans fasad och plocka ned de skyltar som är missvisande.

Detta skriver jag inte som en gnällspik som tycks irritera vissa politiker, utan bara för att komma med ett seriöst förslag till uppfräschning av centrum, där även privata fastighetsägare måste dra sitt strå till stacken!

På Liljanhuset sitter det stora affärsskyltar kvar fast det är många år sedan butikerna slog igen och före detta Domus entré ser bedrövlig ut. Det borde faktiskt ligga i fastighetsägarens intresse att så centralt belägna byggnader inte misspryds av gamla armaturer och särskilt inte i blickfånget vid Brinelltorgets scen.

Men även Fagersta kommun bör montera ned den gamla neonskylten där det står att det är trafikskola i huset bredvid Bruksmuséet när den slog igen för många år sedan.

För ett fagrare Fagersta

%d bloggare gillar detta: