Silver till Cecilia Hansen i cykel-VM

Cecilia Hansen från Norberg tog silver vid amatör-VM i Trento, vid foten av Dolomiterna på lördagen efter en tuff kamp på de norditalienska vägarna.

Totalt antalet anmälda cyklister i årets VM är 2049, från 60 olika nationer. Mästerskapsdiciplinerna är individuellt tempo och linje. Det körs även en stafett med nationslag och ett bergstempo, utan mästerskapsstatus.

561 cyklister var anmälda till tempot, varav 24 i Cecilias klass. Banan var strax under 20 kilometer lång och granska platt, men teknisk. Start och mål på gatsten, tretton rondeller, fyra 90-graderssvängar och en 180-sväng in på slutrakan.

– Jag hade kört banan många gånger så jag hittade runt. Korsningar och rondeller skulle stängas med kravallstaket, så att man bara kunde ta en väg, vilken väg det var kunde banansvarig inte svara på, inte ens på genomgången kvällen innan. Prognosen sa lite regn hela förmiddagen, det var molnigt, men varmt och uppehåll, berättar Cecilia.

– Vi startade med 30 sekunders mellanrum och skulle stå i startfållan, redo för kontroll av cykeln 15 minuter innan start. Kommisarier mäter cyklarna och skannar efter motorer. Med avstängda vägar och 15 minuter i startfållan är den lilla uppvärmningen man lyckas med så gott som ogjord. Men det är lika för alla.

– När jag gick i mål kändes det som att jag gjort vad jag kunde, det räckte till ett silver. Jag låg 17 sekunder efter norskan vid halva och 8 efter polskan. Tappade mer på norskan på tillbakavägen, men tog 12 sekunder på polskan. Är mycket nöjd med att jag höll mig på hjulen, säger Cecilia till FN och riktar ett stort tack till Hanna Fargve och Caj Svensson för supporten.

%d bloggare gillar detta: