Jaså det är vad sossarna i Fagersta bara behöver göra?

INSÄNDARE

Ju närmare valet vi kommer desto enklare blir maktpolitikernas lösningar på de problem som Fagersta brottas med. Sanningen och hur verkligheten ser ut verkar det inte vara noga med alls.

”Fagersta kan bli ännu bättre, utan att demonisera minderåriga. Vi behöver bara satsa mer på det vi socialdemokrater gjort de senaste åtta åren i Fagersta. Stärkt familje- och föräldrastöd, fler vuxna i skolan, fler förskolor, fler aktivitetsplaner, ökat föreningsstöd mer kultur och bättre möjligheter för föräldrar att komma till egen försörjning”, skriver ett av partiets toppnamn på S Facebooksida. På två dagar har hela fyra påhejare gillat inlägget.

Det låter ju lätt som en plätt om det vore sant, men det finns en verklighet också och den är att Fagersta har högst arbetslöshet i hela Västmanland och många av dem är föräldrar som inte fått någon hjälp alls för att kunna försörja sig själva, något som i sin tur leder till utanförskap, segregation och ett ojämlikt samhälle som göder brottslighet.

Att S nu inför valet framställer det som att det är så enkelt att lösa problemen är skrämmande, dels är det väldigt svårt för majoriteten ”nyanlända” som varit här i många år nu att få ett riktigt arbete och dels är vi på väg in i en lågkonjunktur så var ska S då ta pengarna ifrån till ”fler vuxna i skolan, fler förskolor, fler aktivitetsplaner, ökat föreningsstöd”?

Om inte Socialdemokraterna känner till det så är det de privata företagen och deras anställda som drar in pengarna till kommunen, men något förslag på hur de ska kunna växa och helst bli fler nämner inte S. De ska bara bygga och bygga, utan en tanke på vilka som tvingas betala notan. Nej man är utless på allt verklighetsfrämmande sossesvammel.

Fagerstabo som väljer en annan röstsedel i år

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa