Nu agerar politikerna för att båtrampen ska anläggas efter fem års väntan

Mer än fem år efter att kommunstyrelsen i Fagersta ställt sig positiv till att anlägga en sjösättningsramp har ingenting hänt. Nu uppmanar man NVK att skyndsamt hitta en plats, helst nära reningsverket.

Anledningen till att båtrampen hamnat på politikernas bord igen är den namninsamling som gjorts av boende i Uggelbo för att rampen inte ska anläggas vid ”Bertils brygga”, som används för bad av många i området.

Kommunstyrelsen beslutade redan i juni 2017 att ställa sig positiv till ett e-förslag om att anlägga en sjösättningsramp. Men NVK:s politiska direktion beslutade i augusti 2019 att föreslå kommunstyrelsen att Västanfors Båtklubbs sjösättningsramp skulle nyttjas vid sjösättningar eftersom man inte hittade någon lämplig plats mellan Parkvägen och Uggelbo.

Men för att använda båtklubbens sjösättningsramp måste man ha tillträde till det inhägnade området, och det var inte poängen med beslutet. Hösten 2019 beslutade kommunstyrelsen därför att sjösättningsrampen ska anläggas längs Sloghagsvägen (numera Sjövägen), någonstans utmed sträckningen mellan reningsverket och kurvan.

NVK har uppdraget att verkställa beslutet, men fem år senare har arbetet ännu inte kommit igång. Varje gång en ny plats presenterats så har det kommit in klagomål. Det gäller området nedanför fotbollsplanen, där det ligger flera båtar på stranden och andra brukar köras dit med trailer för att läggas i sjön. Även NVK:s senaste förslag, området nedanför Termogaragen, har mötts av kritik för att trafikanterna måste passera lekplatsen för att komma dit.

Arbetsutskottet anser nu att eftersom det inte beslutats något slutligt kring placeringen och heller inte påbörjats något arbete så är det önskvärt att sjösättningsrampen inte placeras vid badet i Uggelbo.

NVK ombeds istället att omgående söka en alternativ placering för sjösättningsrampen längs den blivande strandpromenaden, gärna inom området närmast reningsverket. Redovisning av hur det gått ska ske vid nästkommande ägarberedning. Så nu kan frågan inte längre dras i långbänk.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa