Moderaterna välkomnar att Svenska kyrkan vill öppna en vårdcentral i Fagersta

Moderaterna i Region Västmanland är positiva till initiativet av Västanfors-Västervåla församling att öppna en egen vårdcentral i Fagersta

– Det är väldigt bra att Västanfors-Västervåla församling har signalerat att de vill öppna en ny vårdcentral i Fagersta. Fagersta är tillräckligt stort för en till vårdcentral och fler vårdcentraler ökar tillgängligheten till vården säger Jenny Landernäs, oppositionsråd (M).

2010 fanns det 32 vårdcentraler i länet men idag finns det bara 28st. Detta trots att befolkningen ökat med drygt 12% i Västmanland under samma tidsperiod. Moderaterna har därför krävt att regionen ska se till att fler vårdcentraler öppnar i Västmanland.

– Vi behöver fler vårdcentraler och Region Västmanland bör nu underlätta denna process och i närtid behandla Moderaternas förslag för att underlätta etablering av nya vårdcentraler, bland annat i form av etableringsersättning säger Mikael Andersson Elfgren, oppositionsråd (M).

%d bloggare gillar detta: