Dalkarlen Viktor Johansson klar för spel i FAIK

Den poängstarke forwarden Viktor Johansson från Dalarna tar en av de sista platserna Fagersta AIK inför premiären i Hockeytvåan.

FAIK fortsätter sin satsning på unga lovande spelare inför säsongen 2022/2023. 20-årige Viktor Johansson från Hedemora beskrivs som en lite avig spelare som gärna gör det lite oväntade.

”Gymnasietiden spenderade han i Borlänge och Borlänge HF. Under junioråren sprutade han in mål och poäng i både J18 Elit och J20 Elit. Tredje året utsågs han även till lagkapten i J20 samt noterades för ett par matcher i HockeyEttan med A-laget”, berättar FAIK-ledningen på hemsidan.

Senaste säsongen spelade han 30 matcher i Hockeyettan med Borlänge och nio matcher med J20 där han gjorde hela 8+13 = 21 poäng. Han lånades ut till Hedemora där han gjorde 29 poäng på 17 matcher, plus tre på två slutspelsmatcher. Han hann även med två matcher för FAIK. Totalt 60 matcher och 57 poäng.

”Det ska bli riktigt kul att få komma och spela för Fagersta. Faiken känns som en seriös förening som vill ta steg framåt. Det känns som en bra miljö för mig att utvecklas och ta nästa steg i”, hälsar Viktor.

”Det känns förstås riktigt kul att Viktor valde att fortsätta sin hockeykarriär hos oss. Han hade trots allt anbud från flera klubbar. Vi har bra koll på Viktor och vad han kan åstadkomma på isen. Han var utlånad från Borlänge ett par matcher i höstas och gjorde det bra. Sen fortsatte han i samma serie med moderklubben Hedemora SK och visade där att han som 20-åring kan kliva in direkt och producera på den här nivån. Viktor är en lugn och bra kille som kommer passa väldigt bra in hos oss”, säger Lars Ahlbäck i Sportgruppen till klubbens hemsida.

%d bloggare gillar detta: