Tillåter Fagerstas ledning att NVK gör som dom vill?

INSÄNDARE

Har följt den flera år långa debatten i lokalpressen om den så kallade försköningen av Vilhelminaparken och är en av dom som undrar om NVK gör som dom vill utan att Fagersta kommun reagerar.

NVK har varit en följetong ända sedan kommunalrådet fick för sig att på oklara grunder sparka förbundschefen för sex-sju år sedan, som inte var särskilt smart eftersom det kostade flera miljoner och ledde till att även nästa chef fick foten eftersom han inte höll måttet. Det blev inte gratis det heller i avgångsvederlag plus att några avdelningschefer har rykt under resans gång av olika skäl som nog inte alltid tål dagsljus.

I åtminstone ett fall borde media nysta i om ryktena talar sanning om orsaken och som lök på laxen renoverade NVK simhallen från topp till tå för många miljoner extra utan att fråga kommunledningen om lov.

Det lät så stort när kommunledningen utlovade en uppfräschad och fin Vilhelminapark men resultatet kan knappast tillfredsställa andra än de mest insuttna betongpolitikerna. När man läser kommunalrådet säga att ”det hade kunnat göras bättre från början, det var aldrig tänkt att det bara skulle vara asfalt” undrar man hur styrningen av Fagersta och NVK egentligen fungerar.

Lägger man ut en miljon av Fagerstabornas skattepengar på att försköna Vilhelminaparken så är väl det minsta man kan begära att det blir som man tänkt sig särskilt eftersom både fullmäktiges ordförande (Å-M Sjöström) och kommunalrådet (M. Wallsten) och ordföranden för självaste NVK (G. El Rachidi) tillhör det parti som vill ha väljarnas stöd att fortsätta styra Fagersta.

Det är i så fall dags att de börjar komma överens om vad som ska uträttas av NVK innan jobben är färdiga och våra pengar är slut.

Bengt Larsson

%d bloggare gillar detta: