Sociala medier en stor tillgång när något värdefullt stulits

När barnfamiljen i Vad kom ner till bryggan i går var deras motorbåt borta. Men kort efter att Fagersta Nyheter publicerat en bild på båten hörde en Västanforsbo av sig om att den låg en mil bort, i Uggelbo.

Det är inte första gången något eller någon kommit till rätta tack vare att folk tagit hjälp av FN med efterlysningar. Flera bortsprungna hundar har fått komma hem till sina ägare, men även fordon som värdefulla mopeder har hittats av privatpersoner som kontaktat FN, som även använder Facebook för att nå ut till så många som möjligt.

Det gäller att agera snabbt eftersom tiden har stor betydelse vid stölder. Ofta dumpas stöldgodset tillfälligt någonstans för att senare tas omhand av tjuvarna. Så var det med den stulna motorbåten i Vad. Den fraktades natten till måndagen till Uggelbo, där ägaren efter ett tips till FN kunde ertappa de tonåriga tjuvarna på bar gärning i färd med att försöka tjuvkoppla motorn.

Så trots en del lokalpolitikers raljerande i fullmäktige över Facebook så använder Fagersta kommun och även polisen alltmer forumet för att nå ut. FN är det mest effektiva sättet att nå de flesta i Fagerstaområdet med närmare elva tusen följare på Facebook.

%d bloggare gillar detta: