S i Fagersta vill slå på stort med biograf, museum, scen, bibliotek och kulturskola

Det är ingen liten satsning som Socialdemokraterna i Fagersta går till val på inom kulturen. Det handlar om ett stort nybygge med allt från biograf och bibliotek, till kulturskola, replokaler för band och industrimuseum.

En liknande satsning utreddes redan för sex år sedan men lades genast i malpåse eftersom det ansågs för storslaget och dyrt. När frågan togs upp igen i år handlade det enligt flera politiker om en nedskalning av drömprojektet till att främst gälla det mest angelägna – nya lokaler för biblioteket och kulturskolan.

Beskedet i S valbroschyr kommer därför som en överraskning eftersom partiet nu går ut med att man vill ”färdigställa ett allaktivitetshus med biograf, scen, industrimuseum, replokaler, bibliotek och kulturskola.”

Det innebär konkurrens till Folkets hus, som är Fagerstas enda biosalong och scen, i tider då det redan är svårt att få filmvisning att gå runt ekonomiskt, plus att alla teaterbesök från Riksteatern sker där. Men S vet också att många önskar att det vore mer liv och rörelse i centrum efter klockan sex på kvällarna. Och tanken är att allaktivitetshuset ska byggas där någonstans.

%d bloggare gillar detta: