Fagersta Södra spöade serieledande IK Franke

Efter flera oturliga bakslag visade Fagersta Södra att de kan slå vilket lag som helst i divison tre-serien när de på onsdagskvällen besegrade IK Franke med 2-1 (1-1) hemma på Onsjövallen.

Redan efter nio minuter tog Franke ledningen och de flesta väntade sig nog en paradseger för Västeråsarna. Men Södra gav inte slaget förlorat så lätt och kämpade på för en kvittering. Och med bara tre minuter kvar till pausvilan drämde Joakim Larsson in 1-1 på en fin frispark.

Båda lagen slet för att få in ett ledningsmål och med tio minuter kvar satte nyförvärvet Kristian Ekberg 2-1 efter pass från Ylvi Zyberi. Och den ledningen lyckades Södra hålla tiden ut. Starkt jobbat av ett väl fungerande lagspel.

– Vi gör en taktiskt perfekt match mot ett bra lag. Första halvlek var jämn så 1-1 var rättvist i halvtid. I andra halvlek så hade Franke mycket boll och vi fick försvara oss och gjorde det riktigt bra och kunde kontra in 2-1 målet. En riktig krigarseger var det, säger lagledaren Kai Kinnari.

%d bloggare gillar detta: