Polisen uppmanar föräldrar att ha koll på sina ungdomar

Inför sommarlovet startar polisen en kampanj där man uppmanar föräldrar att ha koll på vad deras tonårsbarn sysslar med och var de får sina pengar ifrån.

Fagersta Nyheter berättade i torsdags om att flera boende i Kolarbyn hört av sig med oro över att barn är ute på nätterna och ställer till med diverse problem. Skadegörelsen brukar öka i Fagersta på sommarloven.

Socialtjänsten uppmanas även från regeringshåll att agera med tidiga insatser för att hindra barnen från att hamna i dåligt sällskap och dras in i gäng där man ägnar sig åt brott som rån och narkotikahandel. I större städer blir det allt vanligare att barn ända ned i sju-åttaårsåldern används som kurirer, med mera.

Nu går polisen ut och riktar sig direkt till föräldrarna med uppmaningen att ha koll på ungdomarnas konton och ta reda på varifrån deras pengar kommit om de inte fått dem hemifrån.

Föräldrar uppmanas vidare att vara nyfikna och kolla upp vilka tonåringarna hänger med på kvällar och nätter under sommaren, samt att se till att själva vara tillgängliga. Dessutom tipsas de vuxna om att fråga om vilka deras barn umgås med på sociala medier, där de kanske håller till istället för att åka och bada.

Här är polisens video, som även Fagersta kommun delat med texten: ”När ungdomar har mycket fritid och inte är i skolan kan det var bra att hålla lite extra koll på vissa saker. Här är tre tips från polisen till dig som är förälder!”

https://fb.watch/dIMIXr4yST/

%d bloggare gillar detta: