Fagerstas matbestick i trä håller inte måttet – nu måste beslutet ändras

Kommunfullmäktige har beslutat att inga engångsprodukter i plast, såsom engångsglas, tallrikar och bestick får användas, och om engångsprodukter köps in ska det vara av certifierade träprodukter.

Problemet är bara att träprodukterna inte håller måttet. De går lätt sönder och delar kan hamna i munnen på den som äter. Dessutom är de förhållandevis dyra.

Beslutet om att de engångsprodukter som köps in ska vara av certifierade träprodukter innebär att det inte är möjligt att använda andra. Det finns till exempel så kallade C-PLA engångsbestick som är tillverkade av majsstärkelse. Dessa är biologiskt nedbrytbara och kan sorteras i avfallshanteringen.

Därför måste fullmäktige nu ändra ditt beslut med tillägget att: ”Om engångsprodukter ändå köps in ska dessa vara tillverkade av förnyelsebar råvara och i material som kan sorteras i befintlig avfallshantering.”

%d bloggare gillar detta: