Det är robotarna som hindrar blomsterängen från att växa upp

När Fagersta Nyheter efter tips besökte Vilhelminaparken på fredagen för att titta närmare på det område där det skulle varit en vacker blomsteräng, kom en robotklippare och fortsatte rakt över ängsytan.

För att vara säker på att ha sett rätt stod redaktören kvar och väntade medan roboten vände. Jo, den körde återigen över ängsytan, den som SVT berättade om i februari 2020 skulle förgylla bilden av Vilhelminaparken, men i dag bara ser eländig ut.

Och som om det inte vore nog med att ängen inte avskärmats från gräsklipparna så skadades ängsytan allvarligt för två veckor sedan då lastfordon åkte fram och tillbaka över ängen.

– Våryran har försvårat att plantor ska komma upp och de plantor som hade kommit upp är förstörda då det var ett tivoli över delar av ”ängen”. Det kommer därför att vara svårt att få en äng där om vi inte hägnar in platsen inför nästa års våryra. Vet därför inte om det kommer att vara lämpligt att ha äng där, om vi kommer fortsätta med det, det är en fråga vi får ta internt, säger NVK:s naturvårdshandläggare Lisa Ekberg.

%d bloggare gillar detta: