Ska studenternas anhöriga behöva mötas av ett ovårdat Fagersta?

INSÄNDARE

Har upplevt min barndomsstad Fagersta under snart två veckor på grund av en närståendes svåra sjukdom och upptäckt att det med ganska enkla grepp skulle få den gamla stålstaden att bli trevligare för både invånare och turister.

Våryran var en mycket positiv upplevelse med fina artister, men varför hade inte Fagersta kommun kunnat piffa upp anrättningen med att måla scenen i Villaparken?

Nu såg den lika risig och omålad ut som när jag senast var där för 25 år sedan. Har hört att en av kommunens pampar travade runt med tv för några år sedan och lovade hur det skulle satsas i parken med ommålning och en park av vackra vilda ängsväxter. Vad hände med det? Jag såg ingenting av det.

Gick sedan nedför stan till lasarettet och såg ogräset växa vilt mellan Brinellskolan och gamla Apoteket, där de höll öppet när folk behövde mediciner, och Dalavägen var en stolthet. Är detta ovårdade område det som nära och kära till studenter ska mötas av?

Fast nu när det uppmärksammas på Fagersta Nyheter lär väl kommunen rycka ut och rensa. Det verkar vara det säkraste sättet att få något uträttat vare sig det gäller hjälp till anhöriga som behöver omsorgsboende eller att det städas upp efter odågor som saknar uppfostran att vara rädda om vårt gemensamma!

En som ändå trivdes bra i Fagersta under uppväxten!

%d bloggare gillar detta: