Vandalisering vid Norrbygården i Fagersta

Staketet som omgärdar Norrbygården hann inte mer än sättas upp innan det vräktes ned och byggnaden började vandaliseras.

Norrbygården ska rivas för att ge plats för Fagerstas nya äldreboende. Området har inhägnats eftersom det är en rivnings- och byggarbetsplats som kan utgöra fara för obehöriga. Det har dock inte hindrat personer från att ta sig in.

De har gett sig på fönster som krossats med hjälp av fundament till staketet och flera barn sågs vid kanten till det flera meter djupa hål som grävts för vatten och avlopp.

– I dag var ett gäng barn i 10-12-årsåldern där. Vi hörde ljud av glaskross och när vi kom dit var stängslet rivet och flertalet fönsterrutor krossade. Vi hittade fyra barn som med mycket attityd menade att de inte gjort något. Jag ringde polisen men det var 30 minuters väntetid och alltför krångligt att anmäla på nätet, säger en Fagerstakvinna till FN.

%d bloggare gillar detta: