Vattenrutschkana ska stå klar till skolstarten

En vattenrutschkana ska stå klar redan när inomhussäsongen börjar i Fagerstahallen i augusti. Det är ambitionen när NVK nu får i uppdrag att ta in anbud på anläggningen.

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund har på uppdrag av kommunen tagit fram ett förslag på vattenrutschkana till Fagerstahallen. Arbetsutskottet föreslår att NVK får i uppdrag att skyndsamt handla upp och bygga den föreslagna vattenrutschkanan.

Kostnaden ligger på 11-12 miljoner. För 1,2 miljoner mer får man en lite längre och mer kurvig och roligare bana. Men det är inte den som utgör den huvudsakliga kostnaden utan tornet och reningen.

Simhallen är alldeles för låg för att inrymma en rutschkana och därför måste ett torn byggas bredvid liksom en liten landningsbassäng. Det krävs också en egen reningsanläggning med pumpar i källarplanet, som måste byggas ut.

%d bloggare gillar detta: