Robert Strömgren segrade i Sprintserien

Under helgen kördes deltävling 3 och 4 av Sprintserien på Borlänge motorstadion. En backtävling för bilar som kördes på rallycrossbanan, med tre varv per omgång.

I klassen gr.E, gr.F, VOC, gr N < 1600 cc hade 19 ekipage anmält sig. Nisse Strömgren körde BMW 320 bland A-förarna och fick konkurrens av sonen Robert i en Ford Puma. Robert vann klassen på lördagen före Nisse. Resultatet blev detsamma på söndagen men det var riktigt tight, skillnaden mellan dem var aldrig större än en tiondel. Mycket starkt kört av både far och son.

Totalt hade 86 ekipage anmält sig till evenemanget varav en hel del deltagare från Fagersta MK. Rallybilar 2 wd hade lockat hela 28 ekipage till start och bland A-förarna körde Tomas ”Lången” Pettersson en BMW Compact. På lördagen blev det en 4:e plats och på söndagen en 5:e plats i den stenhårda klassen.

Det blev B-förarkamp mellan Björn Lidén och Kent Strömgren på lördagen, båda i varsin BMW. Björn vann klassen på lördagen och kunde dra sig tillbaka obesegrad, Kent kom 5:a på lördagen. På söndagen ökade han farten i den nybyggda BMW:n och tog en 2:a plats.

Elisabeth Pettersson delade bil med Nisse och försvarade färgerna bland C-förarna i denna klass. Elisabeth körde riktigt bra och kom in på en 4:e plats på lördagen och tog en fin 3:e plats på söndagen.

%d bloggare gillar detta: