Kan inte någon hjälpa Fagerstas kommunalråd att klä sig vid offentliga evenemang?

INSÄNDARE

Vi kom direkt att tänka på det när vi fick se kommunalrådet Marino Wallsten inviga den nya bryggan i Ängelsberg i går.

På kommunens Facebooksida skrev en kvinna att kommunalrådet Marino Wallsten står där ”med säckiga jeans, mage som putar och ser ut som en uteliggare”. Det har nu raderats av Fagersta kommun fast det är helg och ingen normalt jobbar med sådant annat än på kontorstid.

Allvarligt talat så borde Fagersta kommun rycka upp sig och skicka någon som har vett att klä sig efter omständigheterna, någon som har förståelse för att folk i högtidliga sammanhang vill se en företrädare för kommunen som ser respektabel ut och inte som om han sovit i soffan med kläderna på.

Till och med vänsterns företrädare är alltid propert klädda liksom Fagerstas motsvarigheter i Norberg, Skinnskatteberg och Smedjebacken. Fredrik Rönning bär oftast kostym och slips för att markera sin respekt för deltagarna vid högtidligheter.

I tv-serien Starke man finns två kvinnliga tjänstemän som har koll på hur det frånskilda och taffliga kommunalrådet ser ut i offentliga sammanhang. Det borde det finnas i Fagersta också så vi slipper skämmas!

Besvikna Fagerstabor

%d bloggare gillar detta: