Man får snubbla sig fram till hyttruinen

INSÄNDARE

På en oansenlig skylt som inte syns när växtligheten slagit ut visas åt vilket håll man ska gå för att komma till Melings nedre hyttruin.

Problemet är bara att det är så mycket sly och grenar i vägen att man måste vara frisk och kry i benen för att ta sig dit. Ändå snubblar man fram över den smala stigen.

Det är ovärdigt ett sådant minnesmärke från när järnhanteringen tog sin början i Bergslagen för tusen år sedan och man kan undra hur de egentligen bar sig åt som lyckades få upp sådana extremt höga temperaturer att det gick att utvinna järn ur malmen som hämtades upp ur gruvorna.

Det är sorgligt att en sådan historisk plats tillåts växa igen och förfalla då nyuppväxande träd skadar den lilla hyttan. Vad jag förstår är det inte kommunen som äger marken men den som gör det borde väl ha något moraliskt ansvar kan man tycka.

Stolt över våra förfäder

%d bloggare gillar detta: