Håkan Springfeldt regiondirektör för Bilkompaniet

Första maj tog Bilkompaniet över Bilias anläggningar i Hedemora, Avesta, Sala och Fagersta. Nu har Fagerstasonen Håkan Springfeldt utsetts till regiondirektör för de fyra enheterna.

Det är fyra kompletta anläggningar med både försäljning, service och reservdelar i södra Dalarna samt Bergslagen som det morabaserade företaget nu har köpt av Bilia. Därmed säkras totalt 53 arbetsplatser. Bilkompaniet finns sedan tidigare i Mora, Leksand, Malung och Gävle.

Håkan Springfeldt är född och uppvuxen i Västanfors och började på Volvo som mekaniker efter gymnasiet. Han har haft olika befattningar sedan dess och kommer nu från tjänsten som servicechef på Bilia i Västerås. Han är numera bosatt i Skinnskatteberg.

– Det ska bli enormt roligt att komma tillbaka till anläggningen i Fagersta där allt började efter skolan 2002. Att återigen få vara med och sätta den lokala prägeln som fanns tidigare på Hans Persson-tiden tillsammans med mina kollegor ska bli spännande, säger Håkan Springfeldt till Fagersta Nyheter.

Fagerstabon Peter Fredriksson har utsetts som ansvarig för begagnat och Volvo Selekt inom hela företaget.

%d bloggare gillar detta: