Det finns filmbevis på misshandeln i Fagersta
– polisen kritiseras för att inte ha ingripit

Vid halv tvåtiden på Valborgsnatten togs en 17-åring från Fagersta omhand av ambulanspersonal efter att ha misshandlats med flera sparkar mot huvudet på öppen gata i centrum.

Det blev kulmen på en stökig Valborgskväll i Fagersta där det förekom mycket fylla och smockan hängde i luften till och från. Efter midnatt började det urarta med bråk.

Många ungdomar rörde sig i centrum där det var stora fester i två lägenheter. Flera grannar bedömer att det var ett 50-tal ungdomar totalt som besökte bostäderna på Vilhelminavägen, och polisen uppger att ett 30-tal var involverade i oroligheterna på olika vis.

Närboende kontaktade polisen om oväsen och bråk, men trots deras närvaro slutade det med misshandel.
– Jag vill faktiskt kritisera polisen i detta, fyfan vad besviken man blir! Att de ens tillåter detta hända! När de stod med sin bil ett par meter därifrån!😡, skriver en kille som bevittnade misshandeln till Fagersta Nyheter.

Den 17-årige Fagerstakillen blev påhoppad av flera personer. Liggande på marken blev han sparkad i huvudet minst tre gånger av en kille, medan en tjej skriker att han ska sluta och försöker handgripligen avbryta misshandeln, medan offret skyddar huvudet med sina armar.

Det visar den film som FN fått ta del av. Mitt under misshandeln slår polisen på blåljus och sirener och åker fram, och killen som sparkar avbryter då och tar till flykten och kommer undan.

Polisen hade på söndagen ingen misstänkt för misshandeln. Vittnen är rädda för att peka ut de inblandade. Den misshandlade pojken hade rena turen att angreppet avbröts och undkom utan allvarligare skador.

%d bloggare gillar detta: