Det hade kunnat gått riktigt illa för gubben!

INSÄNDARE

Jag och gubben, ja vi är runt 50, hade sett fram emot en god middag och trevlig kväll på restaurang Lebanese på Brinellvägen en kväll när olyckan var framme.

Det var mulet och mörkt när vi kom gående nu i våras från där vi bor ganska nära Brinellskolan och hade bara tagit en liten aperitif före för att höja aptiten. Men när vi precis passerade Fagersta kommuns hus på Von Rosens väg 1 skrek gubben till AJ! och föll ihop kvidande i mörkret på marken.

Jag fattade först inte vad som hänt men han sa att han gått in i något. När ögonen vant sig vid mörkret visade det sig vara ett järnrör som sticker upp ur marken nån meter från huset.

Hur kan Fagersta kommun tillåta att en sådan fara får finnas där? Det är ju många som promenerar den vägen och även barn som cyklar.
Det blev ingen middag för oss den aftonen utan istället hem och plåstra om gubben som fått sig en rejäl smäll i underlivet av det hårda röret.

Egentligen borde man kräva skadestånd men chansen att de saftigt avlönade politikerna betalar ut något till en vanlig enkel människa är väl obefintlig och gubben vill heller inte framträda med namn och bjuda dem på att få sitta där och skratta åt hans belägenhet, så som många roades av när lokaltidningen skrev om att tre medelålders damer slagits gula och blå på kropparna när en virvelvind på ett tivoli löpte amok i Fagersta.

Men det här är faktiskt allvarligt. Nästa gång kan någon råka riktigt illa ut om den kommer i vägen för det helgalet placerade röret.

Ingen gnällkärring

%d bloggare gillar detta: