Misstänkte 41-åringens hustru försvann spårlöst från Norberg

Den man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit och kastat ned en ung kvinna i ett gruvhål i Norberg, utreds nu även för att ha med sin hustrus försvinnande att göra.

Paret kom med deras tre barn från Afghanistan via Iran under flyktingvågen för sju år sedan, men hade inte tillräckliga skäl för att få asyl och stanna i Sverige. Med hjälp av överklaganden i olika instanser lyckades de ändå hålla sig kvar.

Då familjen bodde i Kärrgruvan ville hustrun skiljas och bad om besöksförbud eftersom hon var rädd för honom, men hon fick inget stöd av myndigheterna, uppger SVT.

En dag för ett par år sedan var hon plötsligt försvunnen, och mannen sade sig inte ha en aning om var hon tagit vägen. Polisens efterforskningar ledde ingenstans. Men bekanta ansåg det väldigt konstigt att hon skulle ha övergett de tre barnen.

En teori som polisen arbetar efter i sökandet efter motiv är att 41-åringen, som på senare tid bott i Oskarström i Halland, ville gifta sig med den unga afghanska kvinnan för att själv få asyl. Men när hon avvisade hans frieri tog han ut henne i skogen vid Långgruvan och våldtog henne. Sedan kastade han ned kvinnan i det 25 meter djupa gruvhålet. Mannen var väl bekant med omgivningarna efter åren han bodde i Norberg.

Allt tyder på att det var det tjocka täcket med nysnö som räddade kvinnans liv. Den svåra krosskada hon har i en axel kan ha uppkommit då mannen återvände till brottsplatsen och slängde ned tunga stenar mot henne då han upptäckte att hon levde.

%d bloggare gillar detta: