Plötsligt fick Ankis dementa mamma plats på korttidsboende

Efter att Fagersta Nyheter på onsdagen publicerat Anki Henrikssons uttryckliga förtvivlan över att hennes dementa mor inte får plats på Fagersta kommuns korttidsboende ringde sociala på torsdagsmorgonen och sa att det nu var ordnat.

– Jag är oerhört tacksam för hjälpen med publiceringen och allt stöd från allmänheten, säger Anki som själv blev sjuk och sängliggande på torsdagen och inte hade kunnat ta hand om sin dementa mor över påsken.

Artikeln fick stort genomslag och har nåtts av över 7 000 läsare. Många har stöttat Anki och riktat hård kritik mot Fagersta kommuns agerande att trots vädjan om hjälp under flera månader har ingenting hänt. När Anki och hennes make förklarade att mamman ringer dem hela nätterna fick de till svar av en på sociala att sluta svara i telefon.

FN skickade artikeln till socialnämndens ordförande Niclas Bergström, S, på onsdagseftermiddagen och erbjöd honom att kommentera uppgifterna. Men han valde att inte svara alls.

Korttidsboende är till för dem som inte klarar sig själva medan utredning görs var de ska ha sitt permanenta boende. I Fagersta finns tre äldreboenden – Malmen, Solliden och Stolpvreten. Ett nytt stort boende ska byggas bredvid sjukhuset på Norrby.

%d bloggare gillar detta: