Lena Lovén Rolén toppnamn efter S årsmöte i Skinnskatteberg

En enig valberedning föreslog Tony Bölja som Socialdemokraternas kandidat till nytt toppnamn och kommunalråd efter Lena Lovén Rolén. Men partiets årsmöte ville annorlunda och röstade överraskande fram henne till uppdraget.

På söndagen genomfördes Socialdemokraternas årsmöte, som var välbesökt. Mötet inleddes med att skolminister Lina Axelsson Kilhblom berättade om människors förmågor att med rätt förutsättningar lära sig, och om partiets skolpolitik.

Årsmötet beslutade att fullmäktigelistan ska toppas av Lena Lovén Rolén, som varit kommunalråd i fyra år och var beredd att fortsätta när valberedningen meddelade att man hellre ville ha Tony Bölja på posten om man får fortsatt förtroende vid valet.

Men i de Socialdemokratiska leden resonerade man annorlunda. Många anser att hon gjort ett bra arbete trots konflikten i kommunhuset och att när den nu är över så bör hon få fortsätta.

– Jag accepterade först valberedningens förslag. Efter offentliggörandet av deras förslag, fick jag många samtal, mejl, med mera som uttryckte ”Vad händer, ska du inte fortsätta”?
Jag fick frågan av väldigt många: ”Om vi nominerar dig, kommer du kandidera då?”
Då ändrade jag mig och sa ja, berättar Lena Lovén Rolén.

Årsmötet beslutade om en ny styrelse för arbetarekommunen, antog kommunalpolitiskt handlingsprogram för nästkommande mandatperiod, samt fastställde partiets fullmäktigelista.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa