Silver till Cecilia Hansen efter kanoninsats i VM i E-cykling

Cecilia Hansen från Norbergs cykelklubb svarade för en förmidabel insats då hon i helgen vann silver i E-cykling i stenhård konkurrens på New Yorks virtuella vägar.

”Vi hade haussat upp det svenska damlaget inför VM i E-cycling. Och snacka om att de svenska damerna levererade. Cecilia Hansen hade ett brons att försvara, mycket press på sig – och ordnade ett silver efter en makalös avslutning. Hansen var stark fysiskt men framför allt iskall taktiskt efter andra klättringen”, skriver SweCykling på Facebook.

– Vi var 89 damer från 22 nationer i startlistan. Sverige hade 3 platser och jag hade kvalat så vi fick totalt fyra platser.
Banan var 54,9 kilometer totalt 944 höjdmeter och avslutning uppför i en backe som lutade som mest 17 procent, berättar Cecilia och fortsätter:

– Gruppen som överlevde första gången uppför höll ihop till sista backen. USA, som hade ett stort och starkt lag, gjorde några attacker men de hämtades alla in innan vi gick in i avslutningsbacken.
Jag satt på fjolårssegraren Moolman-Pasios hjul med några hundra meter kvar. Langham och Adegeest drog igång spurten tidigt och blåste förbi oss men jag lyckades köra in Langham och slutade på andra plats. Jag tackar för supporten från min fru Hanna och min sportdirektör Lars.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa