Mycket skratt väntas vid teaterfest i Fagersta

Den folkkära teatergruppen 123 Schtunk kommer till Fagersta, och det utlovas många skratt i denna improviserade teaterfest där allt kan hända.

Den 10 mars blir det humoristisk och fartfylld teater på Fagersta Folkets hus. 123 Schtunks föreställning Världen är en scen passar en bred publik. Bakomarrangemanget står”Ett Kulturliv för alla – Teater”.

123 Schtunk är teatergruppen som i många år, med sina välkända clownansikten levererat träffsäker humor i sina oväntade tolkningar av kända klassiker som Romeo och Julia och Hemsöborna. Nu fortsätter de i samma proffsiga anda att utmana världsdramatiken och inte minst publiken i denna nya föreställning som är ett hopkok av det allra bästa. Publiken får se likväl klassiker som nyskrivet material och höra deras egenkomponerade musik.

Bakom arrangemanget står Ett Kulturliv för alla – Teater, en grupp där flera av Fagerstas kulturkrafter ingår. Fagersta Teaterförening – en del av Riksteatern, Norrby Teater och Fagersta kommuns kulturskola verkar tillsammans för att erbjuda föreställningar av hög kvalité som passar många, med fokus på unga vuxna, och med ett biljettpris de flesta har råd med.

Biljettpriset 100 kronor. För de som är under 26 år är biljetten gratis men måste bokas i förväg hos kassören.

Fagersta Teaterförening som är medarrangör, är en del av Riksteatern. De verkar med ideella krafter, kommunalt bidrag, sponsorer och medlemsavgifter för att arrangera professionell scenkonst i Fagersta. Under våren 2022 blir det fem ”egna” arrangemang för vuxen publik, tre familjeföreställningar som samarrangeras med kommunens barnkulturgrupp samt medarrangerar föreställningar som ingår i ”Ett kulturliv för alla – Teater”.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa