Tiden har gått ut – anbudet för ny brandstation gäller inte längre

Oavsett vad domstolen kommer att säga om lagligheten i beslutet att bygga en ny brandstation i Skinnskatteberg för 47 miljoner, så blir det bygget inte av. Svarstiden på anbudet har gått ut utan att kommunen kunnat svara.

Konflikten mellan de borgerliga+SD och S+V i Skinnskatteberg om vad en ny brandstation ska få kosta ledde till att en aktionsgrupp överklagade beslutet om att anta det enda anbud som kom in. Motiveringen var att frågan var otillräckligt beredd och att det saknas pengar. Man gjorde även en namninsamling för att stoppa storbygget genom folkomröstning.

– Eftersom förvaltningsrätten beslutade om inhibition så kunde inte kommunen tacka ja till anbudet innan tidsfristen gick ut. Det är tyvärr så, säger Bo Öberg, ordförande i Moderaterna i Skinnskatteberg.

Det innebär att man är tillbaka på ruta ett.
Hur det går med folkomröstningen avgörs framöver i fullmäktige. Aktionsgruppen har underskrifter så att det räcker och Sheila I. Skog påpekar att en av grunderna för överklagandet är undermålig beredning.

Bo Öberg beklagar att kommunen inte kunde tacka ja till anbudet på 47,1 miljoner och sätta igång bygget av en ny brandstation.

– Ja tyvärr så är det så, och här är alla förlorare. Skattebetalarna eftersom virkespriserna ju stiger i taket, och inte minst brandmännen drabbas, säger han.

– Vi i S har sagt hela tiden att beslutsunderlagen är bristfälliga och inte fackmannamässiga. Nu får vi kavla upp ärmarna och föra dialog om nästa steg, säger kommunalrådet Lena Lovén Rolén, S, om den nya situationen.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa