Naken arbetarrumpa stängde av Dagens Arbete från Facebook

En avklädd pappersarbetares rumpa och en pixlad penis på avstånd. Det fick Dagens Arbete avstängd från Facebook. ”Ett hårt straff”, anser chefredaktör Helle Klein.

Pappersarbetarrumpa fick Dagens Arbete avstängd från Facebook

Bilden publicerades på Dagens Arbetes facebooksida i samband med en artikel om Kristoffer Juvas och Daniel Strand, som är anställda på pappersbruket i Grycksbo. Varje år gör de en nakenkalender och skänker pengarna från försäljningen till välgörenhet.

– Det är något slags blandning av skratt och upprördhet med tanke på hur oskyldig artikeln är, säger Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein i tidningen.

Dagens arbete fick först en varning om att facebooksidan riskerade att stängas ned eftersom inlägget bröt mot företagets policy. Men redan efter ett par minuter stängde Facebook ned sidan och även webbredaktörens privata konto. Dagens Arbete har överklagat beslutet.

– Men det är som David mot Goliat, det finns ingen att komma i kontakt med och förklara att vi är en seriös tidning som bedriver journalistik, säger Helle Klein.

– Eftersom jag sitter i Sveriges Tidskrifters styrelse, känner jag en del chefer inom Facebook i Sverige. Men de är också maktlösa, allt styrs från USA. Det är enormt hierarkiskt, enormt slutet och icke-transparent.

Nu ska en egen ”facebookdomstol” ta ställning till hur allvarligt brottet är som Dagens Arbete gjort sig skyldig till enligt regelverket.

%d bloggare gillar detta: