Niklas föreslår fler snabbladdare för att inte Fagersta ska halka efter

”Antalet elbilar i Fagersta ökar för varje vecka som går. För att Fagersta inte ska halka efter så bör vi ligga steget före som flesta kommuner redan gör.” Det skriver Niklas Vuoleva i ett e-förslag till Fagersta kommun.

”Vi behöver fler snabbladdare för genomfartstrafik, placerade längs riksväg 68, förslagsvis vid sjukhusområdet där Willys ska byggas. Dessa laddare/platser ska användas maximalt 30 minuter”, anser han vara prio ett. 

Prio två är semisnabbladdning upp till 22kw runt om i staden på välbesökta platser som 
Coops parkering och Västanfors Central. På dessa platser kan man tillåta laddning på fyra timmar. Som prio tre föreslår Vouleva laddstolpar med varierande effekt 3,6-11kw placerade på lämpliga platser för långtidsladdning/parkering.

”Bensin/dieselbilsförare ska inte drabbas av att deras pengar går till utbyggnaden av laddnätet. Fagersta kommun ska inte heller betala för denna kommersiella verksamhet och har rätt till statliga projektpengar och kan tillsammans med en entreprenör, tex Inchagenätverket/VB energi bygga upp detta samarbete som redan finns vid hembygdsgården”, påpekar han.

”Finansieringen sker alltså precis som vid en bensinmack att kunderna betalar, det i samband med möjlighet till statliga pengar som om vi tackar nej till går till en annan kommun.”

Här kan du rösta på förslaget: 

https://fagersta.se/organisation–styrning/e-forslag/aktuella-e-forslag

%d bloggare gillar detta: