Mordmisstanken stärkt mot 45-åringen från Fagersta

Åklagaren anser att misstankarna har stärkts mot den 45-årige Fagerstabo som sitter häktad misstänkt för att ha mördat en 35-åring från Fagersta i Hälsingland.

I morgon, tisdag, har 45-åringen suttit häktad i en vecka på den lägre graden av misstanke och åklagaren måste presentera bevis på att den högre, sannolika skäl, ska gälla om han ska vara fortsatt häktad. Det anser han sig kunna göra efter rättsläkarens obduktionsanalys.

”Det här är inte ett helt enkelt mål. Det är komplicerat. De rättsmedicinska delarna i den här utredningen är komplicerad och det kan krävas ytterligare medicinsk utredning”, säger åklagare Christer Sammens till helahalsingland.se

Han anser det uteslutet att 35-åringen orsakat de dödliga skadorna på sig själv och likaså att de skulle ha uppkommit vid dikeskörningen på E4 i Jättendal när de båda var på väg söderut från Sundsvall natten till i lördags.

Alternativt kan brottsrubriceringen bli grov misshandel och grovt vållande till annans död.

%d bloggare gillar detta: