SM i wakeboard tillbaka i Fagersta

SM i wakeboard kommer att avgöras på sjön Eskiln i Fagersta i år.
– Mästerskapet är tillbaka där det hör hemma, säger Eric Marberg, ansvarig för Cable park.

Trots att arrangemanget alltid fungerat mycket bra i Fagersta fick det inte köras där i fjol på grund av turbulensen kring RIG-gymnasiet. Det flyttades till Västerås som inte alls fick samma lovord för arrangörsskapet.

Därför är det nu tillbaka i Fagersta där eliten av svenska wakeboardåkare ska göra upp om titlarna 20-21 augusti. För Eric Marberg är det en upprättelse och ett erkännande att han inte hade något med kritiken mot gymnasiet att göra. Den kom till slut istället att hamna på skolans ledning som hade undermålig koll och uppföljning.

Programmet inleds på fredagen med kval för juniorer och avslutas med en grillkväll sol brukar vara mycket uppskattad. På lördagen blir det kval för seniorer och finaler. Efter prisutdelningen bjuds deltagarna på SM-fest med buffé och alkoholfritt dricka.

Arrangemanget sker i samarbete mellan Fagersta vattenskidklubb och Fagersta kommun som sponsrar i utbyte mot att ungdomar från kommunen fått åka gratis i kabelparken i början av sommarlovet.

På söndagen blir det demonstration av ett wakeboardmärke och efter det minimixåkning för barn under 12 år.

%d bloggare gillar detta: