Polisen vädjar att inte förvara tankkort i bilen

Polisen i Västmanland vädjar särskilt till företagare att inte förvara bensinkort i fordon efter att nya tankkorts-stölder upptäckts. Flera företag i Fagersta är drabbade.

– Vi ser tyvärr ett tydligt uppåtgående. Samtidigt vet vi att många företagsbilar kan bli stående obevakade en längre tid under semestern, och då kan det dröja innan stölderna upptäcks, säger polisinspektör Alf Tillenius som nu vädjar till företagarna.

Under hösten och våren har polisen tagit emot över 600 anmälningar från företagare som har haft inbrott i sina företagsbilar, och där tankkort har blivit stulna.

I flera av fallen har också gärningspersonerna hunnit använda korten och tankat för tusentals kronor innan stölderna upptäckts. Framförallt är det företagare i Västmanlands län som har blivit drabbade. Men även företag i Enköping, Uppsala och Linköping har utsatts för inbrott i sina företagsbilar med samma tillvägagångssätt, uppger polisen.

Nu ser polisen åter igen en ökning av antalet inbrott i företagsbilar där tankkort tillgrips, och med tanke på att det är semestertider befarar polisen att företagare som fortfarande förvarar sina tankkort i bilarna kan drabbas hårdare.

– Jag hoppas verkligen att företagarna tar det här hotet på allvar och inte lämnar några tankkort i bilarna. Det kan bli en dyr historia, det har vi sett tidigare, säger polisinspektör Alf Tillenius.

%d bloggare gillar detta: