Sätt inte leksaksvapen i barns händer!

INSÄNDARE

I måndags korsade jag Brinellvägen vid Jysk parkering i Fagersta. En barnfamilj (mamma, pappa + 2 barn, varav ett i vagn) kom gående på trottoaren. Jag såg och noterade att det gående barnet (ca 7 år) höll på med något i händerna. Klart och tydligt såg jag en revolver i naturlig storlek.

Jag tolkade det som att pojken nyss öppnat ett kanske nyss inhandlat paket och att det var ett leksaksvapen. Alltså skyndade jag snabbt vidare. Då hör jag pappan ropa något med skämtsamt tonfall, i stil med “det är ingen riktig pistol”. Kanske trodde han att jag blev rädd.
Den här gången blev jag inte rädd men hade det här hänt efter efter händelsen i Göteborg hade jag sagt några väl valda ord. Dock inte i skämtsamma ordalag!

Varför i hela friden finns det så kallade leksaker som kan förväxlas med riktiga vapen?
Vad är det för föräldrar/vuxna som köper dessa “leksaker”? Så omdömeslöst så jag häpnar o mår illa!
Butiksägare o föräldrar o andra vuxna, TA ERT ANSVAR!
SÄTT INTE (LEKSAKS)VAPEN I BARNS HÄNDER!


Inger Nyblom Hermansson

%d bloggare gillar detta: