Var är medkänslan för den som är akut nödig?

Var är alla kund- och offentliga toaletter i Fagersta? Var är medmänskligheten? Det är så fruktansvärt sorgligt för de äldre då allt tas bort från dem, när de försöker anpassa sig till samhället.

INSÄNDARE

Detta har jag själv bevittnat då jag stod i kassakön på Lidl i Fagersta i tisdags då en gammal kvinna såg väldigt besvärad ut framför mig. I ren panik kunde hon till slut göra sig hörd till kassapersonalen.
Hon bad snällt om att få låna en toalett. ”Det är akut, snälla” ber tanten.

Kassapersonalens svar på det var ”Nej vi har inga kundtoaletter, tyvärr men du kan gå över riksvägen där har du Dollarstore.”
Den gamla tanten ber igen om hjälp ”Snälla snälla det går inte jag måste ha en toalett nu” och kniper med ögonen och håller andan.
Då kallar kassören på en personal i Walkytaking och säger: ”Finns det någon som helst möjlighet att en kund skulle få låna våran toalett? Hon får som svar ”Nej det är bara för vår personal.”

Tanten är nu i panik så hon bajsar på sig, lämnar kassan och vagnen och går ut och letar förtvivlat efter en toalett som inte finns. När hennes ben inte bär längre fick det bli buskarna.

Är det så här det ska vara? Riktigt besviken på att det inte är anpassat till alla i Fagersta.

Mariana Elsilä Bernhardsson

%d bloggare gillar detta: