S borde ha förstånd att vara tacksamma

/INSÄNDARE

Det syns tydligt i debatten både här och i FP att många Fagerstabor var uppriktigt rädda för vad S och även M skulle ställa till med i fullmäktige när de ville gå vidare med köpet av de nedgångna lägenheterna i Kolarbyn för en summa skyhögt över vad nuvarande ägare betalade för dem.

Men som en skänk från ovan finns det kloka människor i både SD och V som med tydliga och sakliga argument radade upp anledningar till att inte gå vidare med köpet och Liberalerna insåg också det hopplösa med hela affären.

Som tur var går nu erbjudandet ut på öppna marknaden och det ska bli intressant att se vad prislappen stannar på när eventuella spekulanter får se i vilket skick många av lägenheterna på Hantverksvägen är i.

Man förstår att kommunen behöver mycket fler bostäder för att få det nyinrättade bostadsbolaget att gå runt, men det betyder inte att de flesta av lägenheterna måste vara just i Kolarbyn där en stor del av kommunens bidragstagare bor.
Nej menar man allvar med att segregationen måste minskas och jämlikheten ökas så ska man satsa på kommunala bostäder i andra delar varför inte i centrum bredvid trygghetsboendet eller på Andra sidan.

RAYTAN%d bloggare gillar detta: