Fyra åtalas för stöld av ett halvt ton koppartråd

Vid sextiden en morgon för en månad sedan stoppade polisen en utlandsregistrerad skåpbil på riksväg 66 söder om Fagersta. I fordonet hittade man stulen koppartråd. Nu åtalas männen, som kommer från Rumänien.

Det började med att det brann i kopparkablage i Semla morgonen innan, men ingen fanns där när polisen och räddningstjänsten kom. Natten därpå upptäckte en person att det pågick ett inbrott i ett företag på Fårbo industriområde och slog larm.

Tjuvarna försvann snabbt när de insåg att de var upptäckta men stannade kvar i flera timmar i Fagersta innan de begav sig mot Västerås. Någon mil från Fagersta upptäcktes den vita skåpbilen av polisen och alla fyra greps för kopparstölden.De greps och häktades av domstolen. Nu ställs de inför rätta för stölderna.

%d bloggare gillar detta: