Ordföranden borde ha markerat mot Niclas Bergströms härskarteknik

/Insändare

Härskarteknikerna dyker upp även i demokratins högborg som ett kommunfullmäktige är. Vid sista KF-sammanträdet inför sommaren hettade det stundtals till i debatten när den planerade fastighetsaffären avhandlades.

Många frågor ställdes från ledamöterna och när revisorskollegiets ordförande Pia Boiardt ville ha svar på vem som undertecknat avsiktsförklaringen högg Niclas Bergström (S) till med; ”Jag undrar om det är allmänhetens frågestund just nu?”

Så fick vi ett praktexempel på härskartekniken förlöjligande. Heder åt Tomas Ulfborg (V) som upprörd markerade det olämpliga i Bergströms kommentar. Det hade varit klädsamt om kommunfullmäktiges ordförande Åsa-Märta Sjöström, S, hade gjort detsamma.

Som Madeleine Albright sagt;”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra.”

ANITA LILJA-STENHOLM, L

%d bloggare gillar detta: