Politikerna har förtroende för att wakeboardeleverna får träna tryggt vid Eskiln

Eleverna som har wakeboard på sitt gymnasieprogram i Fagersta fortsätter studierna tills alla elever fasats ut om två år. Och politikerna och eleverna och deras föräldrar ser inga problem med att de tränar vid Fagersta cable park.

Riksidrottsgymnasiet i Fagersta fick stänga med omedelbar verkan, då elevernas trygghet inte gick att säkerställa, enligt skolledningens åsikt. Men utbildningsförbundet NVU fortsätter samarbetet med företaget där Eric Marberg är ansvarig.

– Ett annat alternativ skulle bli mycket dyrare, säger Jan Johansson (M) vice ordförande NVU till SVT. Han och övriga gymnasiepolitiker har förtroende för att Eric Marberg sköter detta på ett bra sätt. Han är mycket duktig på sporten och har inte anklagats för några överträdelser.  

Men rektor Ulla Pietarinen är kritisk.

– Min reaktion är väl att direktionen, enligt mitt sätt att se som rektor, med allt som finns kring riksidrottsgymnasiet är att vi borde ha kört eleverna till annan ort även om det skulle vara mycket mer omständligt. Anledningen till nedläggningen var ju att vi inte kunde garantera elevernas trygghet och studiero, säger hon till SVT.

”Jag skiter i och för sig i vad hon tycker, jag har aldrig träffat henne förut. Jag har fått förtroende att köra eleverna på och utanför skoltid och det har jag gjort i nästan två månader nu”, säger Eric Marberg som är verksamhetsansvarig på Fagersta cable park.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/trots-nedlaggningen-av-rig-fagersta-fortsatter-samarbeta-med-kritiserat-foretag

%d bloggare gillar detta: