Nu börjar Fagerstas nya paradgata bli klar

Efter ett par års arbete börjar arbetena på Västmannavägen i centrala Fagersta att bli klara. Nu inleds sluttampen med gångområdet mellan Järntorget och Vilhelminaparken.

Projektet med att fräscha upp centrum skulle ha varit klart till våryran i samband med Fagersta stads 75-årsjubileum för två år sedan. Men av olika anledningar har det dragit ut rejält på tiden.

Det första ingreppet var byta ut vatten- och avloppsledningarna, arbeten som är mycket tidskrävande när man jobbar flera meter ner i marken och möta av diverse överraskningar som måste lösas.

Sedan stoppades ombyggnaden av Järntorget på grund av att man bara fick in ett anbud och det ansågs ligga för högt. Så ingenting har ännu gjorts åt Järntorget som skulle byggas i sten, ha en vattenfåra, stjärnhimmel och med en soltrappa till ICAs entré.

Västmannavägen har smalnats av kraftigt för att ge plats åt enkelriktad trafik som får köra i gåfart. Körsbärsträd har planterats efter vägen och nu återstår att lägga marksten närmast butikerna för att även skapa en utemiljö där folk kan slå sig ned.

%d bloggare gillar detta: