22 p-platser ska räcka vid nya trygghetsboendet i Fagersta

Det kommer att finnas 22 parkeringsplatser vid det kooperativa trygghetsboendet med 47 lägenheter som öppnar för inflyttning i Fagersta i vår.

Efter FN:s artikel om de kraftigt höjda hyrorna på grund av att räntorna stigit, kom frågor om parkeringsplatser ingår. Svaret är att det ska anläggas 22 p-platser varav hälften kommer att vara laddplatser för elbil. Kostnaden blir 350 kronor per månad.

Utemiljön prioriteras före många p-platser.

Anledningen till att det är färre än hälften av de boende i lägenheterna som får tillgång till parkering vid fastigheterna är att de som planerat boendet räknar med att det räcker.

– Erfarenhetsmässigt kommer bilinnehavet bland de boende att minska relativt snabbt på grund av stigande ålder. Vi har exempel på andra trygghetsboenden med många oanvända p-platser och vill därför prioritera grönytor, säger Hans Ollman, affärsutvecklare och styrelsemedlem i kooperativet Trygga hem i Fagersta.

%d bloggare gillar detta: